مقاله ساختمان های پیش ساخته

ساخت وبلاگ

مقاله ساختمان های پیش ساخته

بخش اول: ساختمان های پیش ساخته و مبانی فکری

ساختمان های پیش ساخته:

اگر چه ما از دیر باز به نفوذ فنون در سایر زمینه نای زندگی انس گرفته ایم، ولی نفوذ فنون به عرصه معماری هنوز موجب نگرانی معماران می باشد و این سوال را برای آنان مطرح می کند که آیا طرح ریزی عقلانی و عینی و استفاده از سیستم های فنی در معماری اصولا این امکان را برای معماران باقی می گذارد که علاوه بر هویت مهندسی شخص خود هویت معماریشان هم حفظ شود یا نه؟ پاسخ این سوال که چندان تازه هم نیست در اندیشه و افکار پیشتازان معماری نوین به این صورت تبلور یافته که یک مهندس معمار نه تماما مهندس فن است و نه تماما یک هنرمند، زمانی می توان گفت یک مهندس معمار بر حرفه خود مسلط است که داده های فنون را به طور کامل جذب کند و به علاوه قدرت هنری اش به او اجازه خلق فضاهایی را دهد که به راحتی قابل درک و تجربه باشند. مهم، ترجیح یکی از این دو توانایی مهندس معمار بر دیگری نیست، بلکه ترکیب این دو به منظور دستیابی به یک نتیجه درخور دارای اهمیت است. وقتی یک مهندس معمار تعهدی کلی را قبول می کند، معماری وی، یک معماری جامع می شود، چرا که باید کلیه جوانب کار_ چه هنر وچه فن_ را مد نظر قرار دهد. به کار گرفتن سیستم های ساختمانی در مرحله اول کار مستلزم تحلیل عملکرد و امکانات فنی اجرا می باشد و در مرحله دوم به کمال مهارت خلاقه معمار در تعبیر این داده ها بستگی دارد تا بتواند سیستم های مناسبی برگزیند. این روال کار به طور اجتناب پذیری به خلق اثر جامع معماری می انجامد که در چنین حالتی دیگر نمی توان بین چگونگی عملکرد، اجرا و کاربری یک بنا، ترجیحی قائل شد.

-تاریخچه پیش سازی :

اولین اتفاق تاریخی که در ارتباط با پیش سازی به وقوع پیوست را می توان ارائه شهر خیالی « مدینه فاضله » ( UTOPIA ) توسط لئوناردو داوینچی دانست.

این طرح در واقع ایده ای بود برای دوباره سازی شهر فلورانس که در آن الگوی شهر به شکل شطرنجی و بناهای آن به صورت پیش ساخته ارائه شده بود.

اتفاق بعدی که بر اساس آن تفکر پیش سازی بطور جدی تری شکل گرفت در قرن هفدهم و در جریان مهاجرت مهاجرین انگلیسی به آمریکا صورت گرفت.

-دلایل ریشه ای و تاریخی

تغییرات عمیق اجتماعی ناشی از انقلاب فرانسه :

این تغییرات شامل این موارد بود: سلسله مراتب قدیمی استادی و شاگردی ، مورد سئوال قرار گرفت ، پدیده آزادی پا گرفت که موجب لغو اختلاف طبقاتی و ظهور عادت های زندگی برابر (استفاده از امکانات مختلف نظیر اتومبیل ، تلویزیون و … ) شد. آزادی عمل در اجتماع شکل گرفت.هر کس خواهان مسکن مورد علاقه خود شد که پدیدهء کاملا تازه ای بود و خصوصی گرایی جای عام گرایی را گرفت. در ساختمان سازی هم، این تغییرات، در مجزا بودن تولید و مونتاژ، ظهور پیدا کرد. این امر را می توان به تخصص گرایی به جای علم گرایی تعبیر کرد که در صنعت ساختمان سازی معادل آن می تواند مجزا بودن تولید و سر هم بندی(مونتاژ) باشد.



خرید فایل




[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید ...] ایران دانلود...
ما را در سایت ایران دانلود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9irdls9 بازدید : 151 تاريخ : دوشنبه 27 دی 1395 ساعت: 0:16