مقاله بررسی حفاظت اماکن و تاسیسات ناجا در 26 صفحه ورد قابل ویرایش

ساخت وبلاگ

مقاله بررسی حفاظت اماکن و تاسیسات ناجا در 26 صفحه ورد قابل ویرایش

مقدمه

مسئله حفاظت موضوع و پدیده جدیدی نیست و از روزگاران قدیم از ارکان حیات و بقاء هر موجود زنده ای بوده است بخصوص حیوانات ابتدایی ترین روش ها را برای حفاظت ازخود درمقابل خطرات بکار می برند و بشر نیز از روزی که خود را شناخت بطور مستقیم با این تدبیر سروکار داشته بطوری که مظاهر حفاظت درزندگی شخصی افراد به چشم می خورد بهمین دلیل انسان به حکم عقل و غریزه (دوستی خویش) همواره سعی دارد که اشیاء ووسایل شخصی خود را با کمال دقت حفظ ونگهداری کند اهمیت حفاظت از هر شیئی یا موضوعی، بستگی به ارزش آن شی دارد بدین جهت است که ما همیشه اشیاء و وسایل گران بهایی مانند جواهرات ، پول، شناسنامه، گواهینامه و اسناد و مدارک شخصی خود را در جای مطمئن و یا صندوق های فلزی محکم نگهداری می کنیم.

قدر مسلم محافظت و نگهداری مختص به اشیاء و اموال نبوده و دامنه آن به مسایل معنوی و انسانی نیز گسترش می یابد بعنوان مثال هر انسان شرافتنمندی سعی دارد از جان و آبرو و حیثیت خود و خویشاوندان حفاظت کرده و دراین راه از هیچ کوششی دریغ نمی کند.

امروزه درعرصه زندگی اجتماعی مواجه با ظهور فن آوریهای جدید حفاظتی درنگهداری از وسایل و امکانات هستیم. ساخت انواع استحکامات ساختمانی، حصارهای فلزی، انواع قفل های رمز دار و الکترونیکی دزدگیرهای پیچیده و پیشرفته و دستگاههای هشدار دهنده متصل به شبکه پلیس و آتش نشانی برای حفاظت از حریم شخصی ووسایل منزل، اتومبیل، تاسیسات عظیم تولیدی و تجاری و انواع رمزگذاری برروی دستگاه های رایانه و برنامه های مکتوب رایانه ای نشان از اهمیت حفاظت و رشد تدابیر و روشهای حفاظتی دارند. با توجه به موارد فوق متوجه شدیم که همه ما درزندگی شخصی خود از وسایل باارزش حفاظت می کنیم لذا درنیروی انتظامی نیز موضوعات باارزشی وجود دارد که حفاظت و نگهداری آنهااز اهمیت بشتری برخوردار است. تمامی تشکیلات و سازمانها حتی ارگانهای غیرنظامی نیز دارای اسناد و مدارک و امکانات باارزش بود که بصورت محرمانه نگهداری تا از انتشار آنها جلوگیری گردد.

نیروی انتظامی نیز دارای مسایل و موضوعات مهمی است که مورد علاقه شدید دشمنان و بزهکاران است، چنانچه از آن موضوعات حفاظت به عمل نیاید قطعاً دشمنان و بزهکاران اطلاعات مورد نظر را به راحتی جمع آوری و قادر خواهند بود به حیثیت و اقتدار نیروی انتظامی و کارکنان و درسطحی بالاتر نظم و امنیت کشور لطمات جبران ناپذیری وارد آورند.

پس نتیجه می گیریم نیروی انتظامی نیز جهت حفاظت از اسناد و مدارک اماکن و تاسیسات و کارکنان و … نیاز به یک سیستم حفاظت اطلاعات قوی و منسجم و توانا جهت خنثی کردن و مقابله با تهدیدات و آسیب های مختلف را دارد و حفاظت فیزیکی که یکی از اقدامات تدافعی (غیرعامل) می باشد بایستی با ایجاد یک سری اقدامات ممانعتی و مقررات تامینی مثلاً با ایجاد دیوار، سیستم خاردار و گماردن نگهبان و…. از دسترسی عوامل دشمن و عناصر غیر مجاز به اماکن و تاسیسات و نقاط حساس و مهم قویاً جلوگیری کرد.

«تعاریف»

1) تعریف حفاظتی فیزیکی: کلیه فعالیت هایی را که درزمینه تهیه طرح ووضع مقررات و انجام اقدامات احتیاطی صورت می پذیرد تا اماکن تاسیسات کشور ناجا در برابر خطرات طبیعی مانند سیل، زلزله ، طوفان آتش سوزی و اقدمات آشکار و پنهان دشمنان مانند ایجاد جنگهای هوائی، زمینی، دریایی و چریکی وفعالیت های اطلاعاتی نظیر جاسوسی، خرابکاری وسرقت حفظ نماید را حفاظت فیزیکی می نامند.

2) اقدامات پیشگیرانه : به آن دسته از فعالیت های اطلاق می گردد که به منظور جلوگیری از نفوذ دشمن، از اماکن و تاسیسات، اسناد و مدارک، پرسنل سلاح ومهمات – عملیات مخابرات و … حفاظت می کند تا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران حفظ و صیانت شود.

3) کشف : به معنای پیداکردن تهدیدات بالفعل که موجب آلودگی احتمالی برخی از کارکنان است که درابعاد تهدیدات امنیتی و غیر امنیتی صورت می پذیرد.

4) مسئولیت حفاظتی: مسئولیت حفاظتی در هر یگان بعهده فرمانده رئیس یا مدیر مربوطه بوده و تفویض قسمتی از وظایف از طرف وی به هر مسئول دیگر موجب سلب مسئولیت به هنگام وجود یا کشف نارسائی های حفاظتی نخواهد بود.

5) تهدیدات: هر خطری که از بیرون متوجه اماکن و تاسیسات ناجا و کارکنان و کشور باشد را تهدید گویند.

6) آسیب ها : آندسته از خطراتی هستند که ازدورن کارکنان و اماکن و تاسیسات رامورد هدف قرار می دهند و آسیبها بستر تهدیدات را فراهم میکنند.

3)سیستم کنترل :

اجرای سیستم موانع و شناسایی مناسب با وضعیت هر یک از یگانها امری لازم بوده اما کافی نیست و درکنار آنها بایستی سیستم کنترلی موثری نیز پیش بینی و به مرحله اجرا درآید که این سیستم کنترلی عبارت است از:

الف کنترل کارکنان خودی :

1- روش حضوری (بهترین روش کنترل می باشد) و شناسایی بوسیله ارائه مدارک و یا وسایل فنی

2- اختصاص دربهای ورودی مجزا برای ورود کارکنان و ایجاد راههای مجاز برای تردد کارکنان

3- تعیین رمز کارت های شناسایی کارکنان

4- کنترل الکترونیکی و سایر موارد بنا به تشخیص

ب: کنترل مراجعین و ارباب رجوع :

1- روش اسکورت: دراین روش مراجعه کنندگان بوسیله اشخاص تعیین شده اسکورت می شوند.

2- روش کنترل مدت توقف مراجعین درموسسه

3- روش ثبت اسامی مراجعین دردفاتر مربوطه و اعطاء برگه ملاقات

4- اختصاص دادن درب های ورودی و خروجی مجزا برای مراجعین

5- سایر موارد از جمله کنترل الکترونیکی و استفاده از تجهیزات الکترونیکی

6- بازدید کنندگان درصورتیکه ازمقامات رسمی باشند و با هماهنگی بخواهند وارد شوند به محضر شناسائی و با اجازه مسئول موسسه وارد می شوند ولی درسایر موارد بازرسین موظف هستند مدرکی که نمایانگر بازرسی است به دژبانی ارائه دهند تا با هماهنگی اجازه ورود داده شود.

ج : کنترل خودروها :

1-روش تعویض راننده (بهترین روش کنترل خودروها می باشد)

2- روش اسکورت 3-روش بازرسی خودروها

4-روش کنترل مدت توقف 5- روش ایجاد شبکه بندی درداخل

6-اختصاص درب های ورودی و خروجی مجزا برای خودروها

7-کنترل از طریق وسایل و تجهیزات پیش رفته و هوشمند.

ساختمانهای حفاظتی:

این ساختمان معمولاً از حساسیت ویژه ای برخورداربوده و محل نگهداری اسناد اشیاء و لوازم با ارزش و طبقه بندی شده ویا محل کار مسئولین و یا محل تصمیم گیری مهم می باشد. لذا باید دارای ویژگیهای و اختصاصاتی باشند.

ویژگی های ساختمانی حفاظتی:

الف- این قبیل ساختمانها می بایست جدای از سایر ساختمانها شاخته شوند .

ب-تعداد درب ها این ساختمانها میبایست کم – تنگ ولی محکم و مقاوم باشند.

ج- پنجره ها کوچک و درقسمتهای فوقانی ساختمانها باید احداث گردد.

د-پشت پنجره ها تا 3 طبقه می بایست بوسیله نرده های فلزی مناسب پوشیده و حفاظت شوند.



خرید فایل




[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید ...] ایران دانلود...
ما را در سایت ایران دانلود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9irdls9 بازدید : 134 تاريخ : دوشنبه 27 دی 1395 ساعت: 5:34